Közeledik a jóidő, hamarosan indul a szabadtéri fotós szezon. Ha ilyen fotózást tervezel, szeretnék egy kis segítséget adni a választáshoz, hogy a hozzátok legközelebb állót válasszátok. 

A helyszíneket úgy választottam, hogy lehetőleg ne legyen megterhelő a kismamák számát. Nem tartom ideálisnak azt a helyzetet, amikor úgy kezdjük a fotózást, hogy a kismama elfáradt, leizzadt egy kiadós túrázás vagy lépcsőzés után.  

A fotókat az un. aranyórában szoktam készíteni, amikor a napnak a legkedvezőbb az állása ahhoz, hogy igazán szép, puha fényeket adjon. 🙂 Ez a naplemente előtti kb másfél órát szokta jelenteni. Mivel a naplemente egyre inkább tolódik ki, ahogy közeledik a nyár, így akár hétköznap munka után is van idő eljönni a fotózásra, nem kell rohanni. 

Minden helyszínre érdemes kényelmes cipőben érkezni és akkor váltani, amikor kezdjük a fotózást. 

Jó, ha készültök szúnyogriasztóval, főleg nyáron, a víz kismamáknak kötelező! 🙂 

Az átöltözést általában autókban szoktuk megoldani, de van egy szuper 1 másodperces sátram is, aminek a segítségével bárhol-bármikor tudsz öltözni. Ennek a felállítsához – összecsomagolásához viszont szükségem van a Kispapa segítségére is! 

#1 Fóti Somlyó- hegy

Legnépszerűbb és legszebb helyszín, ahol fotózni szoktam. egy pici sétával könnyedén megközelíthető, gyönyörű a panoráma és a naplemente.

Autóval majdnem teljesen fel tudunk menni, azonban utána vár ránk egy rövid kis séta. (ismerek egy időhatékony útvonalat is, de azt kismamáknak nem javaslom, mert elég meredek.)

Mivel népszerű fotós helyszín, számatni kell rá, hogy hétvégén picit többen vannak, hétközben viszont szinte senki.

Mivel nagy a hely, nem kell aggódnod, hogy mások benne lesznek a képeidben, én is és más fotósok is figyelnek arra, hogy ne zavarjuk egymást.

#2 Naplás-tó 17. kerület

Tóparton ücsörgős vagy erdős-fás képeket egyaránt tudunk itt készíteni. Nagy előnye, hogy van egy kis büfé, ahol megoldható az átöltözés.

#3 Merzse -mocsár 17. kerület

A nevétől nem kell megijedni, sajnos már régen kiszáradt. 🙁 Viszont cserébe, azon túl, hogy jó kis kirándulóhely, remek lehetőséget nyújt fotós szemmel is.

Tudunk erdős képeket készíteni, vagy ki tudunk menni a rétre ücsörögni, ha pedig szerencsénk van, júniusban elcsíphetjük a pipacs virágzást.

Erre a helyszínre gyakran szervezek kutya fotózásokat is.

#4 Városliget

A legromantikusabb helyszín, úgy készülj, hogy a nem állunk meg, a Vajdahunyad-várát szinte teljesen körbe szoktam fotózni, így egy igazán izgalmas sorozat lesz a végeredmény.

Kihasználhatjuk a Városliget zöldjét, de mehetünk a tó környékére is. Érdemes időt szánni a parkolóhely keresésre, és nem ajánlom ezt a helyszínt, ha zavarnak a kíváncsi tekintetek. 

#5 Hajógyári-sziget

Ennél a helyszínnél is érdemes sétálgatásra készülni, a réten, a fák között és a sziget északi részén a vízparton szintén készíthetünk képeket. 

Választható még: Budai vár, Kopaszi-gát, Budaörsi Kő-hegy, Hármashatár-hegy, Pilisborosjenő Teve-szikla.

Nézd meg kismama fotózás csomagajánlataimat, vedd fel velem a kapcsolatot