A felhőtlen karácsonyi családi fotózás 5+1 titka, amiktől olyan családi képek készülnek, hogy a Nagyi 2x is kiakasztja a falra

karacsonyi-fotozas

Október végétől a stúdiók karácsonyi köntösbe öltöznek elkezdődik a karácsonyi családi fotózás szezon. Íme néhány tipp, amivel emlékezetessé tudjátok tenni a karácsonyi fotózást!

#1  Mindenki szívesen vegyen részt a karácsonyi családi fotózáson

Legyen szó bármilyen fotózásról, általában mindig az anyukák fejéből pattan ki a fotózkodás ötlete. Apukák pedig túlnyomó részt nem igazán repesnek az örömtől, hogy rénszarvasos pulcsiban pózoljanak két ajándékvásárlás között.

Azonban a családi fotózások kulcsa, hogy mindenki örömmel vegyen részt rajta és senkinek ne legyen kényszer a fotózás, hiszen az igazán őszinte és örömteli képek ekkor készülnek el.

Próbáljuk meg úgy felfogni, mint egy nagyszerű családi programot, ahol mindannyian együtt játszunk, mókázunk. Ha el tudjuk engedni kicsit magunkat, akkor készülhetnek a legmókásabb pillanatképek, amelyeket biztosan sokkal szívesebben fogtok nézegetni, mint a feszült, kamerába nézős „műmosólygósat”.

karacsonyi-fotozas

#2 Fontos a karácsonyi családi fotózás öltözéke

Bár nem általános érvényű, a legcukibb karácsonyi fotók akkor készülnek, amikor a családtagok összeöltöznek. Figyeljetek az árnyalatokra, mintákra és anyagokra. Ez általában mindenféle fotózásra igaz, nem kifejezetten a karácsonyi fotózásra. Kismama fotózáshoz saját ruhákat biztosítok.

Ha nem szeretnétek mindenféle bolondos karácsonyi rénszarvasos pulcsiban pózolni, akkor tökéletes választás lehet egy elegánsabb ünnepi öltözet vagy akár csak simán farmer nadrág valamilyen egységes felsővel. A hangsúly az egységen van.

#3 Készüljetek fel mentálisan is

Nem csak Apukát kell tréningezni erre az alkalomra, hanem érdemes a gyerekekkel is megbeszélni, hogy mi fog történni a karácsonyi fotózáson. Bár manapság a mobiltelefonok kamerái miatt a gyerekek már hozzá vannak szokva ahhoz, hogy fényképeik őket, mégis zavarba jöhetnek, ha egy profi fényképezőgépet tartanak feléjük hatalmas objektívvel. Próbáljuk meg a játék részét hangsúlyozni, nehogy rástresszeljenek.

#4 A gyerekek szórakozzanak jól a karácsonyi családi fotózáson

A legédesebb képek akkor készülnek a gyerekekről, ha hagyjuk őket egy picit játszani, akár a stúdióban található dekorációval, vagy ha például magunkkal visszük a kedvenc játékukkal. Ha elmerülnek a játékban, izgalmas akció képek készülhetnek.

#5 Vigyétek magatokkal a házi kedvenceteket a karácsonyi családi fotózásra

Manapság már a kutyák és macskák családtagnak számítanak, a legtöbb stúdió pedig állatbarát, így gond nélkül magatokkal vihetitek a kedvenceteket a karácsonyi családi fotózásra. Így a teljes család szerepelhet a képeken, ráadásul rengeteg-féle karácsonyi kiegészítőt lehet kapni kisállatoknak, amik még jobban feldobják a képeket és a hangulatot is.

karacsonyi-fotozas_4

#+1 Simán érezzétek jól magatokat

Ez talán a legfontosabb dolog egy fotózáson. 😊 Nyugodtan hagyjuk, hogy a gyerekek játszanak, a jó fotós úgyis elkapja azokat a pillanatokat, amelyektől majd a Nagymamának is ellágyul a szíve, ha viszont látja a képeken. Ne ragaszkodjuk a tökéletes beállított képekhez, hiszen kisgyerekekkel ez szinte lehetetlen, a folyamatos fegyelmezés pedig csak rányomja a bélyegét a képekre. Legyen a fotózás egy vidám közös program a családdal, amire évek múlva is szívesen emlékeztek vissza.

Ráadás tipp: Válasszatok jó fotóst!

Manapság rengeteg fotós foglalkozik karácsonyi családi fotózással, egészen alap szolgáltatástól kezdve az exkluzív, mindenre kiterjedő csomagokig. Az árakat nézve pedig a határ a csillagos ég. Légy körültekintő, járd körül alaposan a témát, mielőtt lefoglalod az időpontodat, mert egy elcsúszott kommunikáció elronthatja az egész élményt utólag. Nézd meg a fotós képeit a weboldalán, Facebook oldalán, Instagramján. Milyen stílusú fotókat készít, milyen háttereket használ, mennyire tudsz azzal a színvilággal azonosulni? Érdemes azt is előre letisztázni, hogy hány darab képet fogtok megkapni és hogyan történik a válogatás?

Nézd meg karácsonyi családi fotózás ajánlatomat, tegyük együtt emlékezetessé az ünnepet!

Kellemes és Nyugodt Karácsonyi készülődést kívánok!